Zombie Walks

Bakgrund

En zombie walk är en organiserad allmän sammankomst av människor som klär ut sig i zombiekostymer. Deltagarna träffas vanligtvis i en stadskärna och hasar sig runt på stadens gator på ett ordnat sätt. Zombie walks kan organiseras bara för underhållning eller med ett syfte, till exempel att sätta ett världsrekord eller främja ett välgörande ändamål. Med sitt ursprung i Nordamerika under 2000-talet, har zombie walks spridit sig över hela världen.

Historia

Den första dokumenterade zombie walken genomfördes på Gen Con – Spelkongress i Milwaukee, augusti 2000. Där sattes det ihop en ”Zombie Walk” med 60 deltagare, med uppgift att störa en grupp med vampyrlajvare i deras spel.

I oktober 2003 var det första gången som man benämnde en promenad just ”Zombie Walk”. Detta var i Toronto och organiserades av en skräckfilmsfantast vid namn Thea Munster. Denna Zombie Walk lockade hela 7 personer. Efter detta spred sig idén över Kanada och fler och fler människor började intressera sig för att gå med.

Till Sverige kom zombie walken 2007 då Gustaf Lyckman satte ihop den allra första Stockholm Zombie Walk. Resten är så att säga historia.

2016 kommer den 10:e Stockholm Zombie Walk gå av stapeln. Vi ser fram emot att se er alla då!

Kommentera